Innovatie

Samen voor de beste Jeugdzorg

De vraag naar Jeugdzorg is in twintig jaar tijd spectaculair gegroeid. Twintig jaar geleden 1 op de 27 kinderen jeugdzorg, inmiddels is dat 1 op de 8. Dit vraagt van gemeenten om goede sturingsmogelijkheden om dit groeiend aantal cliënten bij de juiste hulpverleners te plaatsen.

Direct de juiste zorg voor iedereen

OnForm biedt gemeenten, zorgaanbieders en professionals realtime inzicht in de specialismen, opleidingen en herregistraties van zorgverleners. Hierdoor is het eenvoudig de zorgvraag direct aan de juiste specialist te koppelen.  Op die manier kan de behandeling snel in gang worden gezet en krijgt de jongere de beste zorg die bij hem of haar past.

Samen sterk door kennisdeling

Wanneer er sprake is van een complexe zorgsituatie is het belangrijk dat er direct spijkers met koppen worden geslagen. Met de efficiënte database van OnForm, krijgen gemeenten en dienstverleners inzicht in de capaciteiten en registraties van zorgprofessionals, zodat de zorgvraag direct bij de juist gekwalificeerde zorgverlener terecht komt.

Benieuwd naar wat OnForm voor jou kan betekenen?

Toekomst van Jeugdzorg

De laatste jaren is de behoefte onder jongeren aan jeugdzorg hard gestegen. Dit is onder andere te verklaren door  de toename van het aantal echtscheidingen, prestatiedruk en de hoge geluksnorm.

Het is de verantwoordelijkheid voor de gemeenten om ervoor zorgen dat deze hulpvragen op de goede plek terecht komen. Omdat er weinig inzicht is in de specialismen en registraties van de betrokken hulpverleners, is het bijna onmogelijk de specifieke zorgvraag bij de juiste zorgverlener neer te leggen.

OnForm biedt een platform waarop gemeenten, dienstverleners  en zorgprofessionals bij elkaar komen. Het platform biedt inzicht in de kwaliteiten, ervaring en registraties van zorgprofessionals en dienstverleners, zodat het voor gemeenten een stuk eenvoudiger is de zorgvraag direct bij de juist gekwalificeerde zorgverlener neer te leggen.